Combinarea fişierelor din mai multe directoare (HOWTO)

De la Capisci

Salt la: navigare, căutare

Cea mai simplă metodă de a pune la un loc fişierele din mai multe directoare în Windows este să „păcăliţi” o aplicaţie de arhivare să facă treaba în locul dumneavoastră.

Enunţul problemei este următorul: aveţi o sumă de fişiere în directoarele cale\copil01, cale\copil02, cale\copil03 şi aşa mai departe, iar dumneavoastră doriţi ca toate fişierele din toate aceste directoare să ajungă într-un director unic, să spunem cale\toate.

Pentru a obţine acest rezultat fără să vă complicaţi cu utilitare dedicate instalaţi o aplicaţie gratuită de arhivare/dezarhivare, cum ar fi 7-zip. Odată ce aţi instalat-o, folosiţi această aplicaţie pentru a crea o arhivă a directorului părinte (cale în exemplul de mai sus). Pentru arhivare nu trebuie să specificaţi vreo opţiune anume, creaţi pur şi simplu o arhivă folosind configuraţia implicită a arhivatorului. Trucul care vă permite să obţineţi rezultatul dorit ţine de operaţia inversă: acum dezarhivaţi arhiva pe care tocmai aţi creat-o, însă dictaţi programului de dezarhivare să nu ţină cont de căile stocate în arhivă. În cazul aplicaţiei 7-Zip, opţiunea respectivă se găseşte în meniul principal de dezarhivare, în secţiunea "Path mode": în loc să folosiţi opţiunea implicită "Current pathnames" alegeţi opţiunea "No pathnames". Evident, nu uitaţi să alegeţi directorul în care doriţi să se opereze dezarhivarea (conform exemplului de mai sus, acesta ar fi cale\toate).